Bra att veta

För att få arbeta vid hem för vård eller boende ska ett utdrag ur belastningsregistret och misstankeregistret uppvisas för arbetsgivaren om inte arbetsgivaren själv har begärt ett utdrag från Polismyndigheten.

Utdrag från belastnings- och misstankeregistret skickar du in till arbetsgivaren när du valts ut för att anställas eller fått ett uppdrag.

Vi på VUO

Inom VUO arbetar omkring 200 personer med varierande bakgrund och kompetenser. På våra boenden hittar man till exempel behandlingsassistenter, undersköterskor, sjuksköterskor, beteendevetare etc.

På huvudkontoret sitter idag cirka 10 personer som arbetar med verksamhets- och ledningsstöd på skilda sätt, från lönehantering till personalfrågor och IT.

Ledigt jobb ssk

Driven och uthållig sjuksköterska sökes!

Den psykiska ohälsan ökar i Sverige och är idag ett av de vanligaste hälsoproblemen. Vi på VUO (Västernorrland Utveckling & Omvårdnad) vill att personer med psykisk ohälsa ska ha tillgång till en god och säker vård och omsorg som utgår ifrån varje persons behov och personliga förutsättningar.

VUO är ett privat alternativ som har funnits i branschen sedan 2002, idag är vi cirka 200 anställda. Vi har flera olika boendeformer där vi tar emot placeringar från kommuner och landsting i hela Sverige. Främst utgörs målgruppen av personer med långvarig psykisk ohälsa. Vårt mål är att bidra till personlig utveckling för de vårdtagare och boende som finns inom vår verksamhet.

För att uppnå det målet behöver vi förstärka vårt sjukskötersketeam med en driven, noggrann och självständig sjuksköterska. I dagsläget består teamet av fyra sjuksköterskor, varav en är medicinskt ansvarig. Målet är en grupp på fem sjuksköterskor som aktivt bidrar till att förnya och förbättra teamet.

Det här är du

För att lyckas i denna tjänst tror vi att du är trygg med att ta egna initiativ samtidigt som du är lyhörd och värdesätter samarbete. Du är också uthållig i det arbete du gör och eftersträvar kontinuitet och struktur. Vi önskar också att du aktivt bidrar till det systematiska kvalitetsarbetet.

Ibland får vi placeringsförfrågningar som kräver snabba beslut och omställningar, vilket innebär att du behöver vara anpassningsbar och lösningsfokuserad. Rollen är mångsidig och kan även omfatta uppgifter av ”somatisk karaktär”, så det är det viktigt att du kan skifta mellan olika typer av arbetsuppgifter. Vi förutsätter att du har ett genuint intresse för människor och ett yrkesmässigt förhållningssätt. Vi värdesätter också en vilja att bidra till VUOs utveckling och uppskattar om du är nytänkande, kreativ och modig.

Du delar självklart vår värdegrund och arbetar med den i åtanke: ”Genom ett respektfullt, tydligt och professionellt bemötande gentemot varandra, åstadkommer vi tillsammans positiva förändringar.”

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska har du ett av Sveriges viktigaste jobb. En tjänst hos oss innebär att du har en samordnande funktion med fokus på en god och säker omvårdnad till våra klienter. Arbetet innebär allt från färdigställande av läkemedelsordinationer till hälsosamtal, bedömningar av omvårdnadsbehov och olika behandlingsinsatser. Som sjuksköterska har du också en arbetsledande roll i omvårdnadsarbetet. Du planerar, följer upp och finns tillgänglig för personal vid frågor om läkemedel, bemötande, omvårdnads- och vårdbehov m.m. Arbetet innebär även samverkan med olika hälso- och vårdinstanser och viss kontakt med olika uppdragsgivare, bland annat socialtjänsten.

VUO har cirka 15 boenden i Sundsvalls kommun, Timrå kommun samt Ånge kommun, vilket innebär att arbetet innefattar en del resor. Du har dock din bas på Bruksgården HVB i Skönsberg, där vi bedriver behandling för personer med psykiatrisk problematik och/eller missbruksproblem. Bland de boende finns t.ex. personer med neuropsykiatriska svårigheter.

OBS! Möjlighet finns att jobba deltid, med placering i Torpshammar där vi har ett flertal boenden.

Det dagliga arbetet bedrivs både självständigt och i mindre grupper. Vi samarbetar med en konsulterande psykiatriker som regelbundet deltar i arbetet och vi nyttjar även psykolog och annan legitimerad hälso-, och sjukvårdspersonal vid behov. Behandlingskonferenser och team-möten genomförs löpande och som sjuksköterska förväntas du delta aktivt i arbetet tillsammans med övrig personal.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, men en vidareutbildning i psykiatri och erfarenhet av avgiftning/abstinensbehandling är meriterande liksom tidigare erfarenhet av att arbeta inom ett privat omvårdnadsbolag eller motsvarande. Det är en fördel om du har arbetat några år som sjuksköterska och är du van att delegera hälso- och sjukvårdsinsatser enligt HSL ser vi det som positivt.

God svenska i tal och skrift är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb eftersom arbetet ska planeras och dokumenteras. Vi journalför i enlighet med gällande lagar och rutiner.

Det här är vi

VUO är ett privat alternativ som tar emot placeringar från i huvudsak kommuner och landsting i hela Sverige. Vi har cirka 15 boenden (gruppbostäder, särskilda boenden, stödboenden m.fl.) i Sundsvalls kommun, Timrå kommun samt Ånge kommun. Främst utgörs målgruppen av personer med långvarig psykisk ohälsa.

Att skapa en trygg, säker och meningsfull boendemiljö för den enskilde är en av grundstenarna i vårt arbete. Vi anpassar olika aktiviteter utifrån den enskildes färdigheter och önskemål och har en egen enhet där vi erbjuder daglig sysselsättning utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning (6 mån. provanställning).

Omfattning: 75 – 100%

Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Vid frågor

Benny Wadell, medicinskt ansvarig och föreståndare på Bruksgården.

Tel: 073-0248551

Mail: benny.wadell@vuo.nu

Du kan även maila till rekrytering@vuo.nu

Övrig information

Du gör din ansökan via nedan formulär.

Vi genomför intervjuer löpande så gör din jobbansökan så fort som möjligt.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan.

Vi uppskattar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund och sätter värde på en jämn könsfördelning.

Ledigt jobb behandlare

Just nu söker vi en behandlare/KBT-coach till vårt behandlingshem Bruksgården i Skönsberg, vilket består av två enheter – en för män och en för kvinnor.

Personlig profil

Vi söker dig som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera utifrån den du möter. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och är bra på att arbeta både självständigt och i team.

Du har förmågan att möta den boende (klienten) utifrån ett helhetsperspektiv där du beaktar den boendes psykosociala bakgrund och gör hen delaktig utifrån sina unika förutsättningar.

Du arbetar strukturerat och följer uppgjorda planer och överenskommelser. Du är dessutom målinriktad och lösningsfokuserad.

Självklart delar du VUOs värdegrund och arbetar med den i åtanke: ”Genom ett respektfullt, tydligt och professionellt bemötande gentemot varandra, åstadkommer vi tillsammans positiva förändringar.”

Arbetsuppgifter

De personer som bor på Bruksgården har alla någon form av psykisk ohälsa ofta i kombination med missbruk. Arbetet innebär terapeutiska samtal med utgångspunkt i KBT, planering och uppföljning av ditt arbete, journalföring, visst arbete i olika datasystem m.m. Du har också kontakt med uppdragsgivare och andra samarbetspartners som vi samverkar med – från socialtjänst till olika hälso-/vårdinstanser m.fl.

Som KBT-coach närvarar du även vid team-träffar angående de personer som du har i terapi. I mån av tid förväntas du även delta vid behandlingskonferenser.

Arbetet bedrivs både självständigt och i mindre team. På Bruksgården jobbar i dagsläget 11 behandlare samt fem sjuksköterskor på hel- eller deltid, vi har även en konsulterande psykiatriker som kommer till behandlingshemmet varje vecka. På behandlingshemmet placeras t.ex. personer med neuropsykiatrisk problematik, emotionell instabil personlighetsstörning och svår psykosocial problematik. Verksamheten ligger i Skönsberg, några kilometer från Sundsvall centrum, med närhet till både en aktiv stadskärna och landsbygd. I nära anslutning till Bruksgården finns även ett stödboende och visst arbete kan även komma att bedrivas där.

Kvalifikationer

Du ska ha:
Utbildning i KBT Steg 1
God vana av terapeutiskt behandlingsarbete
Körkort B

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med målgruppen samt erfarenhet av att möta människor som bär på svåra känslomässiga erfarenheter. Då många av våra boenden har en samsjuklighet, vilket innebär att man har två eller flera hälsoproblem samtidigt, så värdesätter vi kunskaper inom det området.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter en jämn könsfördelning, idag är merparten av våra medarbetare kvinnor.

God svenska i tal och skrift är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb eftersom arbetet ska planeras och dokumenteras. Vi journalför i enlighet med gällande lagar och rutiner.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning (6 mån. provanställning.
Omfattning: 75 – 100%

Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Vid frågor kontakta

Benny Wadell, föreståndare och MAS på Bruksgården
Tel: 073-024 85 51
Mail: benny.wadell@vuo.nu

Du kan även maila till rekrytering@vuo.nu

Övrig information

Du gör din ansökan via nedan formulär.

Dina uppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan och hanteras i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Vi genomför intervjuer löpande så gör din jobbansökan så fort som möjligt.

Vi uppskattar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund och sätter värde på en jämn könsfördelning.

Ansökningsformulär