Bra att veta

För att få arbeta vid hem för vård eller boende ska ett utdrag ur belastningsregistret och misstankeregistret uppvisas för arbetsgivaren om inte arbetsgivaren själv har begärt ett utdrag från Polismyndigheten.

Utdrag från belastnings- och misstankeregistret skickar du in till arbetsgivaren när du valts ut för att anställas eller fått ett uppdrag.

Vi på VUO

Inom VUO arbetar omkring 200 personer med varierande bakgrund och kompetenser. På våra boenden hittar man till exempel behandlingsassistenter, undersköterskor, sjuksköterskor, beteendevetare etc.

På huvudkontoret sitter idag cirka 10 personer som arbetar med verksamhets- och ledningsstöd på skilda sätt, från lönehantering till personalfrågor och IT.

Lediga jobb

Just nu söker vi en sjuksköterska som ska jobba dagtid (se längre ned på sidan).

Vi söker även en projektledare till Vår assistans (se nedan) samt omvårdnadspersonal (vikarier) till våra olika verksamheter i Sundsvall/Timrå och Torpshammar, främst personer som kan jobba under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

Vikarier  – omvårdnadspersonal

Arbetsuppgifter

På VUO bedriver vi omvårdnad med omtanke. Vi vill göra skillnad för människor och bidra till en positiv förbättring för de vårdtagare och boende som finns inom vår verksamhet. Att skapa en trygg, säker och meningsfull boendemiljö för den enskilde är en av grundstenarna i vårt arbete.

Är du intresserad av en tjänst som omvårdnadspersonal hos oss, fyll i formuläret nedan, senast 19 maj, och bifoga CV och personligt brev, så kontaktar vi dig om det är aktuellt med en intervju. Sista dag för att ansöka om tjänsten är

Som omvårdnadspersonal arbetar du nära individen. Du uppmuntrar, motiverar och är ett stöd i det vardagliga livet. Det praktiska arbetet består i första hand av allmän omvårdnad och utgörs av grundläggande vardagliga saker; upprätthålla rutiner och en normal dygnsrytm, fysiska aktiviteter, skapa struktur i vardagen, vara ett stöd vid matlagning, motivera till en god hygien. Syftet är att träna och/eller bibehålla funktionsnivåer och personliga förmågor.

På de enheter inom VUO där vi har psykiatriskt utbildad personal bedriver vi även specifik omvårdnad. Det är en insats/behandling (psykosocialt arbete, terapeutiska samtal etc.) med målsättning att upprätthålla, men även utveckla, olika psykiska funktioner, affekthantering m.m.

Beroende på verksamhet och uppdrag arbetar vi till stor del i olika team bestående av t.ex. undersköterskor, behandlingsassistenter, sjuksköterskor, arbetsterapeut, m.fl. På våra boenden finns även en föreståndare som har det övergripande ansvaret för verksamheten, samt en samordnare som leder och planerar det dagliga arbetet. Vissa kontakter med myndigheter, socialtjänst etc. kan förekomma.

Kvalifikationer/personlig profil

Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska, behandlingsassistent eller motsvarande med erfarenhet av att utföra hälso- och sjukvårdsinsatser genom delegation av HSL-personal. Vi lägger dock stor vikt vid erfarenhet och personlig lämplighet. God svenska i tal och skrift och datorvana är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb, eftersom arbetet ska planeras och dokumenteras. Vi journalför i enlighet med gällande lagar och rutiner.

Som person är du serviceinriktad med fokus på individen/”brukaren” och de behov som hen har. Du är lyhörd, lugn och har ett bra bemötande gentemot såväl ”brukare” som uppdragsgivare och samarbetspartners. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vi ser gärna att du gillar ordning och reda, samtidigt som du är en flexibel person med god empatisk förmåga. Vi vill också att du är socialt kompetent och snabbt kan sätta dig in i någon annans situation.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad.
Omfattning: Varierande utifrån behov.

Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

Har du frågor kontakta:

Peter Wiktorsson, platsansvarig Guldgården: 060-7015123/ 072-5682582.

Du kan även maila till rekrytering@solplacering.se.


Sjuksköterska

Vi söker nu en engagerad, flexibel och strukturerad sjuksköterska till vårt team.

Är du intresserad av en tjänst som sjuksköterska hos oss, fyll i formuläret nedan och bifoga CV och personligt brev, så kontaktar vi dig om det är aktuellt med en intervju.

Västernorrland Utveckling & Omvårdnad (VUO) är ett privat alternativ som tar emot placeringar från kommuner och landsting från hela Sverige. Vi bidrar till personlig utveckling för de vårdtagare och boende som finns inom vår verksamhet. Vi har flera olika boenden i Sundsvalls kommun, Timrå kommun samt Ånge kommun. Främst utgörs målgruppen av personer med långvarig psykisk ohälsa. På Bruksgårdens HVB i Skönsberg bedrivs missbruksbehandling riktad till kvinnor och män från hela Sverige.

Som sjuksköterska hos oss har du en samordnande funktion där ditt främsta mål är att ge en god och säker omvårdnad till våra klienter. Arbetet innebär allt från färdigställande av läkemedelsordinationer, hälsosamtal och bedömningar av omvårdnadsbehov och behandling. Som sjuksköterska har du en självklar arbetsledande funktion i omvårdnadsarbetet och finns tillgänglig för personal vid frågor om läkemedel, bemötande, omvårdnads- och vårdbehov.
Vi ser gärna att du har ett strukturerat arbetssätt och god samarbetsförmåga samtidigt som vi värdesätter flexibilitet. Du är en engagerad person som är trygg i din yrkesroll som sjuksköterska. Meriterande med vidareutbildning i psykiatrisk omvårdnad samt erfarenhet av arbete inom avgiftning/abstinensvård.

Kvalifikationer

Körkort B
Leg. Sjuksköterska

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning med möjlighet till förlängning.
Omfattning: 75 – 100%

Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

Vid frågor kontakta:

Benny Wadell, medicinskt ansvarig VUO
Tel: 073-0248551
Mail: benny.wadell@solplacering.se

Du kan även maila till rekrytering@solplacering.se


Projektledare till personlig assistans

Vi söker en engagerad och driftig projektledare till Vår assistans, vårt affärsområde inom personlig assistans.

Är du intresserad av en tjänst som projektledare hos oss, fyll i formuläret nedan och bifoga CV och personligt brev, så kontaktar vi dig om det är aktuellt med en intervju.

Personlig profil

För att lyckas med detta uppdrag tror vi att du är driven, men även har ett sinne för struktur och ordning och reda. Du har också en vilja att bygga något nytt, då vi fortfarande är i uppstarten av detta affärsområde. Du söker gärna kreativa lösningar på utmaningar som kan uppstå och kan vara engagerad även när saker inte riktigt går som du har tänkt dig. Tjänsten omfattar även visst praktiskt arbete som personlig assistent, därför söker vi dig som inte har något emot att själv utföra praktiska göromål och som snabbt kan byta fokus mellan olika typer av arbetsuppgifter. Du behöver också ha en förmåga att ta egna initiativ och du känner dig trygg med att båda starta upp och driva projekt i mål på ett ansvarsfullt och kvalitativt sätt.

Vi ser även att du har god samarbetsförmåga, hög servicekänsla och en välutvecklad förmåga att kommunicera, såväl muntligt som skriftligt. För att trivas i rollen är det också viktigt att du är lugn, stabil och har ett genuint intresse för människor.

Har du lång erfarenhet av personlig assistans, gärna i en arbetsledande roll – tveka inte att höra av dig. Du har kanske byggt upp ett starkt nätverk inom branschen och vill prova dina vingar och tillsammans med oss utveckla en verksamhet som är viktig för många. Självklart delar du VUOs värdegrund och arbetar med den i åtanke: ”Genom ett respektfullt, tydligt och professionellt bemötande gentemot varandra, åstadkommer vi tillsammans positiva förändringar.”

Arbetsuppgifter

Ditt arbete kommer till stor del att handla om att utveckla affärsområdet Vår assistans, vilket innebär att du kommer att arbeta med att få in nya uppdrag, hitta olika målgrupper och samverka med exempelvis anhöriga, gode män och andra involverade. Du kommer även att till viss del själv arbeta som assistent. Arbetet omfattar också en del administration, då vi inom ramen för ett uppdrag vill kunna erbjuda hjälp med hela eller delar av det administrativa arbetet, som till exempel tidredovisning till Försäkringskassan. En annan uppgift är att tillsammans med vår kommunikatör arbeta med att marknadsföra verksamheten.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har någon form av utbildning inom socialt arbete eller motsvarande. Du ska också gärna ha erfarenhet av att utföra hälso- och sjukvårdsinsatser genom delegation av HSL-personal.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet av att arbeta med personlig assistans.

God svenska i tal och skrift är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb eftersom arbetet ska planeras och dokumenteras. Vi journalför i enlighet med gällande lagar och rutiner.

Om Vår assistans

VUO erbjuder personlig assistans under namnet Vår assistans. Vi jobbar aktivt med att skapa gemenskap, stärka personens delaktighet och inflytande samt utforma assistansen efter de personliga och unika behov som finns.

Vår assistans tillhandahåller även personlig assistans för mer avancerade vårdbehov samt kartläggning/utredning och anpassat boende. VUO bedriver idag en stark vårdkedja inom psykiatrisk omvårdnad/behandling och har en utbredd kompetens och erfarenhet, såväl praktiskt som kunskapsbaserat. Det gör att vi kan erbjuda en högkvalitativ personlig assistans där målet är att verkligen göra skillnad.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, med möjlighet till förlängning.
Omfattning: 100%

Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

Vid frågor kontakta:

Christian Blomberg, verksamhetsansvarig VUO
Tel: 060-701 51 06
Mobil: 070-344 19 11
Mail: christian.blomberg@solplacering.se

Du kan även maila till rekrytering@solplacering.se

Övrig information

Dina uppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan och hanteras i enlighet med vår personuppgiftspolicy

Ansökningsformulär